By the sea: Povestea unei depresii


 Pe Brad Pitt şi Angelina Jolie nu i-am mai văzut jucând împreună de la Mr.şi Mrs. Smith, filmul care a reprezentat începutul relaţiei lor.
Dacă acela era un film foarte comercial, se vede de ceva vreme că ambii s-au maturizat şi preferă să joace în filme care vin cu ceva nou.
By the Sea poate fie să vă placă cum a fost în cazul meu, fie să vi se pară o pierdere de timp.
Nu este un film convenţional, nu este comercial, este doar povestea a doi oameni a căror viaţă nu a fost tocmai fericită.
Acţiunea se desfăşoară lent şi e normal să fie aşa pentru că cum altfel ai putea surprinde nuanţele şi modificările pe care depresia le lasă asupra vieţii unui om...
Roland(Brad Pitt) împreună cu soţia sa Vanessa(Angelina Jolie) aleg să-şi petreacă vara într-un loc pitoresc din Franţa situat pe malul mării.
El doreşte să-şi regăsească inspiraţia şi să scrie din nou, doar că nu e simplu. Ea îşi petrece mult timp singură, dar este devotată soţului său.
În timp ce-şi caută inspiraţia pentru a scrie, Roland pierde mult timp bând, iar Vanessa încearcă să uite ceva din trecut ajutată de pastile.
El este sociabil, ascultă poveştile localnicilor, ea este mai mereu tristă.
Cumva cei doi par a nu se sincroniza, până când pasiunea unui cuplu proaspăt căsătorit de francezi retrezeşte dorinţa dintre ei.
Treptat Roland îşi dă seama că are o sursă de inspiraţie mai aproape decât credea în persoana soţiei sale. Recunoaşte că este greu să iubeşti o persoană care suferă de depresie, însă nu renunţă nici un moment la ea.
Ea pare mereu o uşă închisă, amintiri din trecut o chinuie, singurătatea nu o ajută. Pe măsură ce Roland începe să înţeleagă şi dă dovadă de compasiune şi tandreţe Vanessa se schimbă.
Spre final aflăm că pierderea repetată a mai multor sarcini este cauza depresiei Vanessei.
Mi-au plăcut mult cadrele care au fost gândite atent şi sunt sugestive, iar îmbrăcămintea Vanessei este foarte reuşită în nuanţe de:alb,bej, negru, roşu.
Până acum nu-l credeam capabil pe Brad Pitt de un astfel de rol, este într-adevăr o chimie între cei doi benefică acestui film.
Angelina este în continuare superbă, mi-am amintit că în urmă cu mulţi ani o descopeream în Gia .
M-a bucurat să văd acest film,pentru mine e unul din cele mai reuşite din acest an.
Este interesant cum normalitatea se schimbă de la o poveste la alta şi cred că povestea poate fi înţeleasă doar în măsura în care ai trăit măcar ceva asemănător. Altfel ţi se poate părea prea uşor...
Enjoy!

 

 


Comments

Popular Posts