Chemarea îngerului-Guillaume Musso


"Există fiinţe al căror destin este să se întâlnească. Oriunde ar fi.Oriunde s-ar duce.Într-o bună zi se vor întâlni."

Guillaume Musso este scriitorul francez, născut la Antibes, pe care l-am descoperit întâmplător,dar a cărui scriitură mi-a plăcut imediat.
Îmi plac mult scriitorii francezi ( ex. Beigbeder,Anna Gavalda,Camus,etc) pentru că au un mod aparte de a povesti lucrurile simple, care contează, în aşa fel încât ţi le reaminteşti la mult timp după ce lectura s-a încheiat.
Chemarea îngerului a fost una din acele cărţi pe care trebuia să le găsesc la un moment dat, cred adesea că sunt cărţi care trebuie citite în anumite momente, pentru că altfel magia lor se risipeşte.
Povestea are toate elementele pentru a o citi cu nerăbdare: acţiune îmbinată cu dramatism şi romatism, personaje bine conturate, o pendulare între Paris şi New York.
Jonathan şi Madeline se ciocnesc întâmplător în aeroportul din New York, Madeline pleacă la Paris cu telefonul lui Jonathan , iar Jonathan cu telefonul lui Madeline, iar de aici întreaga lor existenţă se va modifica iremediabil.
Jonathan este fostul deţinător al unui lanţ important de restaurante, tată al unui băieţel adorabil, divorţat de Francesca, care a ales să-şi deschidă un restaurant micuţ în San Francisco.
Madeline a fost poliţist, se ocupă de o florărie cochetă din Paris, este logodită cu Raphael,iar viaţa sa părea liniştită înainte de întâlnirea cu Jonathan.
După ce-şi dau seama de cele întâmplate, Jonathan şi Madeline încep să comunice, să afle fiecare despre celălalt cât mai multe, iar lucrurile pe care le vor afla sunt nişte secrete bine ascunse.
Jonathan află despre vechia ocupaţie a lui Madeline, tentativa sa de sinucidere după cazul Alice Dixon. Madeline află secretul din spatele divorţului dintre Jonathan şi Francesca.
Alice Dixon era o adolescentă dispărută, pe care Madeline crede că nu a putut-o salva, însă Jonathan reuşeşte să găsească probe pentru a-i demonstra că este încă în viaţa. Din acest moment, cei doi se reîntâlnesc în Manhattan şi sunt pe urmele celor care o ţineau captivă pe Alice.
Din fericire povestea are un final fericit, Alice este găsită, iar Jonathan şi Madeline decid să rămână împreună.
Povestea este dinamică, elemente de thiriller se îmbină cu puţin romantism şi totul pare foarte real, cum numai scriitorii francezi reuşesc. Jonathan şi Madeleine sunt 2 personaje care par reale, au avut experienţe care le-au zdruncinat existenţa şi încrederea în oameni, pot părea destul de nesociabili şi dificili, însă împreună devin adorabili.

"Fiecare om are în inimă un gol, o rană, o teamă de abandon şi de singurătate."

" Aveam nevoie amândoi de uitare, de un popas înainte de a merge mai departe cu bagajele noastre în neant. Două fiinţe în derută care se sprijină în singurătatea lor."



Comments

Popular Posts