My Cote d'Azur Diary(1)


După jurnalul de călătorie din Budapesta din iunie, în următoarele postări o să vă povestesc  impresiile mele din călătoria de pe Coasta de Azur din care m-am tocmai m-am întors.
Coasta de Azur e impresionantă, oraşele pe care le-am vizitat m-au cucerit, marea a cărei culori varia de la un oraş la altul în fiecare zi mă va determina să mă gândesc mereu cu drag la acest loc, oraşele pitoreşti cu străduţele lor mici şi înguste îţi aduc linişte, grădinile exotice sunt minunate, totul are aici un farmec aparte.
În cele 7 zile petrecute pe Coasta de Azur am vizitat 8 oraşe, diferite, unul mai frumos decât altul: Antibes, Grasse, SanRemo, Cap Ferrat, Eze, Cannes, Monaco şi Nice.
La începutul anului mi-am dorit să ajung la Paris, dar lucrurile s-au aranjat altfel şi în cele din urmă am vizitat Budapesta şi cele 8 oraşe de pe Coasta de Azur în acest an. Desigur Parisul rămâne unul din locurile în care îmi doresc să ajung cât de curând...
În urmă cu 3 luni, împreună cu alte 9 prietene ne-am achizionat biletele de avion de la Blue Air, ne-am stabilit cartierul general la Nisa, apoi am întocmit un itinerariu, iar entuziasmul pentru această vacanţa creştea cu fiecare zi care mai rămânea până la plecare.
Probabil veţi crede că a fost o călătorie costisitoare, dar nu a fost : preţul zborului a fost rezonabil deoarece ne-am achiziţionat biletele din timp, cazarea a fost în jur de 20 euro de persoană la Villa Saint-Exupery din Nisa( în spatele galeriilor Lafayete), pentru a vizita oraşele am folosit transportul Ligne D'Azur.
Dar despre farmecul şi elementele cu care m-am încântat cele 8 oraşe:portul din Antibes, oraşul parfumului-Grasse, spiritul italian din San Remo,plaja din Cap Ferrat, grădinile exotice din Eze, farmecul Cannes-ului, glamour-ul din Monaco şi Promenade des Anglais din Nisa,vă voi povesti în postările care vor urma....




Comments

Bianca said…
Ah, de cand asteptam sa incepi acest Jurnal... abia astept povestea completa a calatoriei in unul din locurile in care si eu imi doresc sa ajung cu mare, mare ardoare :)

Bianca (Bialog) nu am putut sa ma loghez :D
Bianca said…
Ah, de cand asteptam sa incepi acest Jurnal... abia astept povestea completa a calatoriei in unul din locurile in care si eu imi doresc sa ajung cu mare, mare ardoare :)

Bianca (Bialog) nu am putut sa ma loghez :D

Popular Posts