The Bourne Legacy(2012)


Am văzut ieri la Cinema City The Bourne Legacy, al patrulea film din celebra serie care până l-a avut ca personaj principal pe Matt Damon.
Motivul pentru care am ales acest film, mai ales că toată vară nu am văzut decât animaţiile la cinema şi se simţea nevoie de ceva acţiune şi aventură, a fost prezenţa lui Edward Norton.
Nu am văzut cele 3 părţi anterioare ale acestei serii, le voi vedea probabil în curând pentru că acest film chiar m-a convins.
Edward Norton nu a mai fost în cinema-urile din România de la Pride and Glory(2008), film pe care l-am văzut la cinema şi care mi-a plăcut mult. Pentru mine prezenţa lui Norton într-un film este garanţia că acel film este deosebit şi merită văzut.
Dacă Matt Damon nu mai apare în această serie, noul erou-Aaron Cross este interpretat de Jeremy Renner,pe care nu-l mai văzusem anterior în nici un film, însă prestaţia sa mi-a plăcut.
Dacă aş fi subiectivă aş spune că în locul său mi-ar fi plăcut să fie Gerard Butler,asta poate din cauza rolurilor anterioare din Machine Gun Preacher sau Gamer.
Revenind la film , povestea e interesantă,plină de acţiune şi dinamism: 
Aaron Cross este unul din persoanele antrenate special de CIA în cadrul programului Outcome, care din cauza presiunilor media trebuie să dispară. Astfel se încearcă ştergerea oricăror urme de existenţă ale acestui program, de la subiecţii pe care se testau diverse medicamente, la bazele de pregătire şi medicii care-i asistau.
Aaron Cross este singurul subiect care reuşeşte să scape, la fel se întâmplă şi cu doctora Marta(Rachel Weiz), pe care o va ajuta să evadeze pentru a-şi procura virusul necesar supravieţuirii.
Cei doi ajung la Manila, sunt urmăriţi de la distanţă de CIA( condusă de Edward Norton-the bad guy) şi de asasinii trimişi de aceştia. 
După multe aventuri, urmăriri şi situaţii tensionate, cei doi reuşesc să stopeze pe moment evoluţia efectelor induse de medicamentele care i-au fost administrate lui Cross de-a lungul programului şi să scape de CIA.
Desigur că va urma o nouă continuare, pentru că programul Outcome nu a fost tocmai un eşec, dovada fiind Cross, dar acesta nu poate rămâne pur şi simplu în libertate.
Rachel Weiz reuşeşte un rol interesant, este convingătoare, iar relaţia Marta-Cross devine chiar credibilă în final.
Edward Norton nu apare foarte mult, este acel bad-guy din umbră, cel care coordonează, însă ca de fiecare dată scoate ce este mai bun dintr-un rol, mereu altul.
Dacă vreţi să vedeţi un film smart, cu o poveste interesantă, acţiune şi dinamism şi actori talentaţi, atunci vă recomand acest film.
În Box-office-ul din România este pe locul 2 , aceeaşi poziţie o ocupă şi în SUA.
La începutul lui septembrie se anunţă interesantă în cinema comediaTo Rome with love, în regia lui Woody Allen.


Comments

Popular Posts