My BUDAPEST DIARY:Day 2


Jurnalul de călătorie din Budapesta continuă cu locurile vizitate în cea de-a doua zi, o zi care s-a dovedit a fi mai plină de evenimente decât mă aşteptam iniţial.
În  planul acestei zile ne-am propus să ajungem la Citadellă, să vedem Parlamentul, însă lucrurile care aveau să se întâmple pe parcursul acestei zile au fost diferite...
Ne-am început ziua cu o cafea la cafeneaua Amelie, situată pe o străduţă în apropierea locului în care am fost cazate,o cafenea cochetă, cu nume francez şi atmosferă boemă.
Am plecat de la Lehel ter să străbatem străduţele pline de farmec şi clădiri impresionante ale Budapestei, am ajuns în aproximativ 30 de minute la Parlament
Din păcate nu am putut să-l vizităm pentru că biletele din acea zi se epuizaseră, iar pentru următoarele zile trebuia să ne programăm online pentru a solicita vizitarea acestui monument. 
Imaginea Parlamentului este foarte frumoasă, parcul de lângă este foarte verde răcoros şi plin de turişti, un loc tocmai bun pentru a te relaxa puţin într-o zi călduroasă de vară.
Ne-am  îndreptat apoi spre centrul Budapestei şi Vaci utca, o stradă pietonală foarte mare şi încărcată cu magazine renumite, magazine de suveniruri, un loc animat, care mi-a plăcut mult şi unde am revenit în ultima zi înainte de plecare.
Era momentul să parcurgem un nou pod pentru a urca la Citadella de pe Dealul Gellert, nu la fel de impresionant pentru mine ca cel cu lanţuri din ziua anterioară.
Citadella a fost construită în anul 1851,este în formă de U,are 220 m lungime,60 m lăţime şi 4 metrii înălţime.
A fost destul de dificil să urcăm de la nivelul podului toate treptele până la statuia Libertăţii din vârful dealului, însă panorama asupra Dunării şi a Pestei este mai mult decât spectaculoasă.
Din fericire căldura a fost atenuată de răcoarea dealului împădurit,ceea ce a făcut urcarea noastră mai uşoară. După cum spuneam panorama care ne aştepta la sfârşitul acestei aventuri a fost superbă, aşa că vă recomand să urcaţi la Citadellă, libertatea va avea un gust mai dulce!

 Am reuşit să ne rătăcim puţin , considerând că dacă coborâm pe cealaltă parte a Dealului Gellert,vom ajunge în acelaşi loc de unde am pornit, însă mai apoi ne-am dat seama că nu a fost cea mai inspirată alegere.


Tot de pe Dealul Gellert, ne-am achiziţionat biletele valabile 24 h pentru plimbarea cu vaporaşul pe Dunăre, pentru 1700 HUF.
Plimbarea pe Dunăre mi-a plăcut mult, am văzut toate clădirile cele mai importante ale Budapestei luminate,iar pentru o oră ne-am relaxat după plimbarea de la Citadella. După căderea serii, Budapesta are un farmec aparte,aerul avea un miros sărat, podul cu Lanţuri luminat mi-a acaparat toată atenţia, am găsit încă un loc unde m-am simţit iar liberă şi incredibil de bine.
Însă seara nu s-a terminat aici, ne-am întors spre piaţa de lângă Catedrala Sf.Ştefan, un loc cu multe terase,tineri, muzică şi degustări de vin. Ne-am oprit la un restaurant chinezesc, unul din multele Kinai Bufe(foarte des întâlnite în Budapesta), mâncarea foarte bună şi ieftină,iar compania asiatică prietenoasă ca întotdeauna.(va urma)

Comments

Laura said…
O tara frumoasa, se pare!
ANA MARIN said…
@Laura:Asa este, Budapesta este un oras foarte frumos si atractiv:)

Popular Posts