Machine Gun Preacher



A trecut ceva vreme de când nu mai văzusem un film cu Gerard Butler(de la The Bounty Hunter),aşa că un nou film în cinema se anunţa destul de tentant.

Şi da, mă declar foarte mulţumită de acest film, care din multe puncte de vedere e mai bun decât multe din filmele pe care le-am văzut şi care au apărut în cinema în 2011.

Machine Gun Preacher(2011) este un film foarte interesant, care are la bază povestea reală a misionarului Sam Childers.

Iniţial acesta duce o existenţă dezordonată, care are ca şi coordonate drogurile şi alcoolul, însă la un moment dat decide că viaţa sa trebuie să se schimbe.

Acceptă să participe la slujbele unei biserici, iar mai apoi pleacă misionar în Sudan. Acolo va lua parte la toate ororile pe care un război civil le implică, vede copii rămaşi fără părinţi şi adăpost de care nu se preocupă nimeni, copii bolnavi sau mutilaţi de război, iar aceste lucruri nu îl lasă indiferent.

Se implică în construirea unui orfelinat pentru aceşti copii, pentru a nu mai dormi pe pământ sub cerul liber, le va oferi hrană şi pază, fiind ajutat de trupele care luptau împotriva rebelilor, la un moment dat le construieşte un loc de joacă cu leagăne.

Se reîntoarce periodic în SUA pentru a mai vinde din bunurile pe care le deţinea el şi familia lui, pentru a colecta bani cu care să cumpere maşini pentru transportul copiiilor sau pentru a le oferi hrană.

Desigur că toate demersurile sale se izbesc de refuzuri, de indiferenţă , este gata să renunţe la lupta sa pentru a se reîntoarce acasă la familia sa, insă continuă cu fiecare zi să fie alături de acei copii pentru care era unica scăpare de un trai violent şi nesigur.

Povestea continuă şi astăzi,iar acest lucru face filmul să fie foarte credibil, uneori dureros de adevărat.

Gerard Butler reuşeşte un rol foarte bun, emoţionant pe alocuri şi mai dezvăluie o nouă imagine a actorului care până acum părea comic, carismatic , acum devine mai realist, mai uman,dar şi puternic.

E posibil să vi se pară un film destul de trist, este trist şi violent, dar există şi o urmă de umanitate, de speranţă, de perseverenţă.

Acest film mi-a reamintit de altul, care mi-a plăcut mult: Blood Diamond(cu Leo di Caprio), filme care aparent au un numitor comun, însă sunt foarte diferite.

Filmul are şi o nominalizare la Golden Globes 2012 pentru coloana sonoră.

Tot aici îl regăsim şi pe Michael Shannon( Revolutionary Road, The Boardwalk Empire), un actor talentat, care-mi place şi care reuşeşte roluri dificile,mereu diferite.

Eu vă recomand acest film pentru povestea emoţionantă şi teribil de realistă a copiilor din Sudan, pentru talentul şi carisma lui Gerard Butler, pe care trebuie să-l vedeţi şi în acest rol înainte de a-l eticheta şi pentru că este un film smart!






Comments

Si cel de al doilea film care m-a convins! :) Mersi de recomandare, nu auzisem de el

Popular Posts